Alle Schouwburgers


‹ Terug naar home
IELJA STRIK
Als ‘sterke afsluiter’ krijgt Ielja Strik haar plek op de “Schutting of dreams”. Ze tilde in haar leven meer kilo’s dan er palen aan de oude Romeinse brug zaten. Ze is gevraagd om de beroemde “Poeh-Poeh” stenen terug te brengen naar de vernieuwde schouwburg van Cuijk. Met deze symbolische terugkeer van de hardstenen “Poeh-Poeh” stenen komt de campagne “Schuttingpraat” definitief ten einde.

Er zijn 2 inzendingen bij IELJA STRIK
DE BRILLO’S
Dit vrolijke kwartet bracht tijdens de Nölers pronkzittingen in onze Schouwburg menig mannenhart op hol. Al bleek het meestal slechts om een hartverzakking te gaan. Jaloerse vrouwenblikken worden met graagte geabsorbeerd. Hun mierenzoete optredens werken als het bekende schuursponsje op je soms roestige humeur. De kleurrijke Brillo’s zullen vanaf volgend jaar het schouwburgpubliek weer voorzien van hun gezongen, bebrilde blik op 'Kuuk and beyond'. Met welk vrolijk gezang fleuren ze de schutting op?

Er zijn 57 inzendingen bij DE BRILLO’S
HANS KERSKES
Als iemand de eerste steen van de nieuwe Schouwburg had mogen leggen was het Hans Kerskes. De D’66 fractievoorzitter verzette zich manmoedig tegen de verhuisplannen van de Cuijkse Cultuurkathedraal naar de Homburgcampus. En de geschiedenis geeft hem gelijk…. Hij stak figuurlijk de eerste spade op de Grotestraat in de grond. Zijn anti-verhuizingspeech, die hij tijdens de 'Boerenbruiloft' in 2008 in het oude Schouwcafé afstak, had de allure van die van JFK in ’63 in Berlijn. Wat heeft deze gepokt en gemazelde debater nu te zeggen?

Er zijn 50 inzendingen bij HANS KERSKES
TINA DONKERS
Tina Donkers trekt voor de Cuijkse winkeliers de kar. Haar Via Cannella groeide van een piepklein winkeltje in de Kaneelstraat uit tot een magneet van nationale allure. Haar ‘vliegende’ kerstwinkel maakt haar tot de absolute ‘Kerstster’ van de Cuijkse middenstand. Voor de liefhebbers: ‘Het kerstballenparadijs op de hoek’. Dat Tina nooit om een praatje verlegen zit, weet iedereen. Met welke kerstboodschap versiert zij de schutting?

Er zijn 40 inzendingen bij TINA DONKERS
SINTERKLAASPIET..
Na de Zwarte Pieten discussie, hier op de schutting nu de Sinterklaas discussie… Want is Sint nu Piet.. of Piet.. nu Sint. Of beiden…? 
Celibatair was deze bisschop in ieder geval niet. Op zijn scooter door Cuijk rijdend hoort deze ‘goedheilig’ man tot het beschermd Cuijks dorpsgezicht. Hoe dan ook, om gepeperde uitspraken heeft deze Sint nooit verlegen gezeten.
Wat hem voor de voeten komt, dat zegt hij. Wie geeft hij de 'Zwarte Piet'?

Er zijn 32 inzendingen bij SINTERKLAASPIET..
VUNDER MEE!
Raad als eerste de namen van de Prins en Adjudant van de Nölers... en jouw naam zal op de schutting worden bijgeplakt! Tevens ontvang je 2 vrijkaartjes voor het nieuwe theaterseizoen van de schouwburg.

Nieuwe vundertip (3): Hij heeft iets gemeen met ICT
Oude vundertip (2): Ze doen er luchtig over.
Oude vundertip (1): Met hem is het altijd bal.

  Volkssport nummer één in Cuijk is het achterhalen van de identiteit van de nieuwe Prins Carnaval vóór de 11e van de 11e. Het zogenaamde 'vunderen'. Dit zelfs in de 'Dikke van Dale' onbekende woord, behelst het verzamelen en op de juiste waarde schatten van tips en aanwijzingen die hier en daar door ingewijden verspreid worden. Zelfs enig veldwerk (posten voor de deur van verdachten en betrokkenen) mag daarbij niet geschuwd worden. Om nog maar eens wat olie op het vuur te gooien, looft de schouwburg 2 theaterkaartjes uit aan degene die als eerste de juiste naam van Prins en Adjudant invult Maar dat is natuurlijk maar peanuts… Succesvol vunderwerk kan vergeleken worden met het de vondst van het eerste kievietsei, de onthulling van de 'Bende van Nijvel', de ontdekking van het 'Higgs'-deeltje of het als eerste achterhalen van de ware seksuele geaardheid van Arie Boomsma.

Er zijn 30 inzendingen bij VUNDER MEE!
DISKODIP
Diskodip bestaat uit drie Cuijkenaren die hun liefde en interesse voor elektronische muziek en de daarbij behorende cultuur naar hartenlust verspreiden. Jori Schraven, Jip Homburg en Hans Reijs zijn dodelijk voor een saaie avond. Hun kleine, toegankelijke events beginnen door te stomen naar landelijk succes. Na succesvolle optredens in Kansas, Restaurant Smaak en tijdens de Vierdaagsefeesten kunnen de 'dippers' niet wachten om ook de nieuwe schouwburg te laten trillen op haar grondvesten. 'Meer cement in die fundering, nu het nog kan!!!'

Er zijn 39 inzendingen bij DISKODIP
MONIEK ARTS
Moniek Arts is de razendsnelle en zeer behendige goaltjesdief van Civicum Dames 1. Met haar doelpunten leverde deze studente Pedagogische Wetenschappen een substantiële bijdrage aan het kampioenschap van haar team in het afgelopen hockeyseizoen. En wat was ze opnieuw razendsnel tijdens de laatste Kuukse elfkroegetocht! Samen met rolschaatspartner Martine de Korte schaatste Moniek voor haar ‘cluppie’ Civicum en won met glans de eerste prijs. Geen vrouw knalt vlotter de Schouwburg in en uit voor een biertje dan Moniek. Is deze goalgetter ook zo rap van de tong?

Er zijn 62 inzendingen bij MONIEK ARTS
THEU PETERS
Een der laatste echte Cuijkse kasteleins is de uitbater van Café De Kwast Theu Peters. Hoewel echte kastelein… Theu was al groenteboer, marktkoopman, kermisexploitant, in de dop gesneuvelde wegenbouwer, 'Snorkél', raad van elflid en tenslotte cafébaas. Het ware talent komt echter uiteindelijk altijd boven drijven. Steevast aan de verkeerde kant van de tapkast te vinden, weet hij altijd alles wat er in 'Kuuk' ooit gebeurd is, gebeurt en nog gebeuren zal. Wat heeft deze spraakmakende spraakwaterval op zijn lever?

Er zijn 87 inzendingen bij THEU PETERS
PIERRE HERMANS
Een schuttingplaats voor rondebaas Pierre Hermans. Deze in Sint Agatha geboren self-made man handelde eerst in alles wat los zat en nu in alles wat vastzit. Deze dagen is hij vooral rondebaas van 'Daags na de Tour'. Het op sterven na dode Boxmeerse wielerspektakel werd door Hermans vorig jaar succesvol gereanimeerd. Wie naast massageolie en kettingvet nog wat anders op wil snuiven kan nu ook op de Boxmeerse terrassen Franse cultuur inademen. Pierre schrijft columns en zit dan ook nooit om een goede quote verlegen. Wat heeft Boxmeer, Cuijk te vertellen?

Er zijn 41 inzendingen bij PIERRE HERMANS
INGRID HEIJL
Ingrid Heijl als Braziliaanse schone op de Cuijkse 'Wall of Fame'. Tijdens het zinderende WK in Brazilië brengt Ingrid die zwoele sfeer naar Cuijk. Deze veelzijdige “Kuukse” zangeres is op menig regionaal podium te bewonderen en kende iedere noest van de planken van het schouwburgtoneel. Carnaval kreeg ze met de paplepel ingegoten. Op vele Nölers zittingen verzorgt Ingrid de vrolijke noot. Daarnaast helpt Ingrid als zorg-coördinator de leerlingen en leerkrachten van basisschool ‘t Startblok samen het ‘beste’ lied zingen. Zingt ze op de schutting ook de boventoon?

Er zijn 63 inzendingen bij INGRID HEIJL
HANS KRAAY JR
Hans Kraay jr bereikte, als trainer van JVC, dit jaar met 'Cuijks Trots' de kwartfinale van de KNVB beker. Een resultaat waar landelijk met bewondering naar wordt gekeken. In de 2 jaar dat 'Hansie' hier werkte werd hij een uithangbord voor Cuijk. Een ambassadeur. Kraay jr kwam… en ging. Maar hij was geen passant… Zijn interviews met Louis van Gaal zijn een YouTube-hit. Zijn statements bij Voetbal International zijn doorgaans spraakmakend. Is hij op onze schutting ook zo gevat?

Er zijn 78 inzendingen bij HANS KRAAY JR
WARME BAKKER HARRIE-JAN
Dat Harrie-Jan Loeffen als eerste in de wachtrij op Schuttingpraat staat is niet zo vreemd. Waarschijnlijk komt er geen enkele Cuijkenaar eerder zijn mandje uit dan deze warme bakker. Als 'hofleverancier' van de Cuijkse cultuurtempel, maakt hij dagelijks de gang naar de schouwburg om het vroegere domicilie van 'Pa van Ierland' van 'Cuijkse Jannen', wit casino of bruin van de molen te voorzien. Dat Harrie-Jan zelf geen klap van de molen gekregen heeft, blijkt uit de vele prijzen die hij met zijn producten landelijk in de wacht sleepte!

Er zijn 164 inzendingen bij WARME BAKKER HARRIE-JAN